Hestesalgsvideo

At booke en professionel fotograf til at fotografere og/eller videofilme en hest, der er til salg, er utvivlsomt med til at du får den bedste pris for din hest. Udgiften til at få lavet flot salgsmateriale (både i form af foto og film) tjener sig selv hjem mange, mange gange og fanger også kundernes interesse så de kommer til følge dig og dermed øger sandsynligheden for kommende salg. Min fordel er at jeg selv kommer fra en “hestefamilie” så jeg ved hvad købere kikker efter og sikrer at forskellige gangarter, dressur, spring osv. viser hesten fra sin bedste side i salgsmaterialet.

Eksempel på hestesalgsvideo for Miss Liberty

Når jeg laver en præsentationsvideo for en hest, der skal sælges, er der flere nøgleelementer, jeg typisk inkludere for at vise hestens bedste sider.

Videoen giver potentielle købere et godt indblik i hestens udseende, evner, temperament og sundhed.

Sådan filmer jeg normalt en pony / hest:

  1. Indledning: Kort introduktion af hesten, herunder navn, alder, race, og hvis det er relevant, afstamning. Det laver jeg typisk som en faktabox i et grafisk lag oven på videoen eller skriver i bunden af videoen.

  2. Standstill billeder: Først viser jeg hesten fra forskellige vinkler i stillestående position for at fremhæve dens kropsbygning og generelle udseende både sider, front og bagfra.

  3. Gangarter:

    • Skridt: Først filmer jeg hesten, mens den går i skridt på en lige linje mod og væk fra kameraet, samt sidelæns. Disse klip har til formål at vise hesten i skridt, som skal være afslappet og regelmæssigt.

    • Trav: Viser hesten i trav, både på en lige linje og på en volte, for at demonstrere dens bevægelseskvalitet og balance. Herunder også schenkelvigning

    • Galop: Inkluderer klip af hesten i galop, som viser dens smidighed og evne til at skifte tempo. Herunder også kontragallop.

  4. Specialøvelser: Hvis hesten er trænet i specifikke discipliner (som dressur, springning, western osv.), indgår optagelser af øvelser eller færdigheder, der viser dens niveau og talent. For eksempel, dressurøvelser som sidebevægelser, spring over forhindringer, eller arbejde med kvæg.

  5. Temperament og håndtering: Vis hvordan hesten reagerer på håndtering, herunder sadling, grooming (pleje), og føring af hesten for hånd. Dette kan give indblik i hestens temperament og hvordan den er at omgås til daglig.

  6. Sundhed og kondition: Hvis muligt, inkluder kommentarer om hestens sundhed, kondition og eventuelle veterinære tjek. Dette kan være mundtlige kommentarer i videoen eller tekst tilføjet i efterproduktionen.

  7. Afslutning: Afslut med dine kontaktinformationer og opfordring til at kontakte dig for yderligere information eller for at arrangere en visning.

  8. Videoerne er i den endelige, redigerede form ideelt set mellem 2 og 5 minutter, så interesserede købere kan få et godt overblik uden at miste interessen. Nogle gange lægger jeg en grafisk tidslinien i bunden af videoen, så man fra starten kan se, hvad man kan forvente at få vist (og hvornår) da dette gør det muligt at hoppe hen til de dele, men hurtigt vil se.

Høj kvalitet = højere salgspris! Husk på, at kvaliteten af videoen er vigtig; sørg for god belysning og stabil videooptagelse. Der er STOR forskel på en video, der er filmet med en iPhone sammenlignet med den kvalitet jeg filmer med mine kameraer, som er godkendt af Netflix til film og tv-serier.

Planlægning af videooptagelse af heste

Jeg arbejder med sælgeren om at lave en tjekliste for videooptagelserne af en hest, så vi sikrer os at få alle delene filmet på en struktureret måde på selve dagen for optagelserne. Det hjælper med at organisere og sikre, at vi dækker alle vigtige aspekter af hestens evner og temperament. Her er en detaljeret tjekliste:

Før optagelse

  • Planlæg din optagelsesdag: Vælg en dag med godt vejr og lav vind for optimale lysforhold og lydkvalitet.

  • Forbered området: Sørg for, at ridebanen eller det område, hvor du filmer, er ryddeligt og præsentabelt. Væk med hestepærer og andre heste eller personer.

  • Gør hesten klar: Sørg for, at hesten er velplejet, ren, og eventuelt udstyr (som sadel og trense) er rent og præsentabelt.

  • Kameraudstyr: Tjek at dit kameraudstyr er i god stand, inklusive ren linse, tilstrækkelig batterikapacitet, og nok lagringsplads.

  • Øv dig på ruten: Hvis du planlægger at vise hesten i specifikke dressurøvelser, øv disse på forhånd for at sikre, at både hest og rytter er komfortable og klar.

Under optagelse

  • Indledning: Optag en kort introduktion af hesten – navn, alder, race, og betydelige præstationer eller afstamning.

  • Konformation: Vis hesten fra forskellige vinkler (forfra, siderne, bagfra) i stillestående position for at fremhæve dens kropsbygning.

  • Gangarter:

    • Skridt: Film hesten i skridt på en lige linje og på en volte.

    • Trav: Optag hesten i trav, inklusiv arbejdstrav og udvidet trav, for at vise dens balance og bevægelse.

    • Galop: Vis hesten i galop, herunder arbejdsgalop, udvidet galop, og eventuelle galopøvelser som changementer.

  • Dressurøvelser: Inkluder optagelser af specifikke dressurøvelser, hesten kan udføre, såsom sidebevægelser (travers, renvers, schenkelvigning), pirouetter, piaffe, og passage.

  • Frihed: Overvej at optage hesten løs i en manege eller paddock for at vise dens naturlige bevægelser og temperament uden rytter.

  • Temperament og håndtering: Optag hestens reaktioner på daglig håndtering som grooming, sadling, og fodring.

  • Afslutning: Afslut med en kort opsummering af hestens kvaliteter og dine kontaktinformationer for yderligere information eller aftale om besigtigelse.

Efter optagelse

  • Redigering: Når jeg kommer hjem, henter jeg optagelserne ind på min redigeringscomputer og sorterer optagelserne og fjerner fraklip. Herpå optimerer jeg lys, kontrast, farve og kamerastabilitet på de endelige klip og “samler puslespillet” af klippene. Ofte lægger jeg sælgerens logo på videoen for at undgå at optagelserne genbruges af andre eller spredes på nettet uden at man kan se ejerens kontaktinformationer, ligeså jeg normalt også lægger baggrundsmusik på i kombination med reallyden fra hesten.

  • Overdragelse: Når dette er gennemført, sender jeg en kladde til dig, så du kan godkende den eller komme med forslag til rettelser. Herpå ender vi op med den endelige version af videoen.

  • Bred- og højformat versioner: I dag er det lige så normalt at bruge bredformat (16:9) til eks. Facebook og hjemmesider, som højformat (9:16) til eks. Instagram, TikTok etc. Derfor laver jeg normalt begge versioner af den samme video.

  • Deling: Vælg den bedste platform til at dele din video, afhængigt af din målgruppe, f.eks. sociale medier, salgsplatforme for heste, eller din egen hjemmeside.

Husk, at videoen skal fange seerens interesse og vise hestens potentiale som dressur- og/eller springhest. Kvalitet, klarhed, og en god præsentation er nøglen til en effektiv salgsvideo.